Спечелено дело срещу ЗАД Армеец


Спечелено дело срещу ЗАД Армеец

Наш клиент се свърза с нас с оплакване за постановен от ЗАД Армеец отказ за изплащане на застрахователно обезщетение по застраховка “КАСКО”. 

Клиентът ни шофирал в частен имот по мокра настилка. За хлъзгавия терен нямало означение, поради което е загубил управление върху автомобила си и се е ударил в страничен бордюр. 

От сблъсъка с бордюра на колата му са причинени повреди на фар, калник, броня, джанта, преден капак и броня, облицовката на праг, ляв стоп и други елементи. 

Застрахователят отказва да плати щетата под предлог, че когато е закупен автомобила е трябвало да се уведоми застрахователя и че е трябвало автомобила да се представи за оглед и заснемане. 

Клиентът ни възразил, че автомобила закупил около седмица след като е заснет от служител на ЗАД Армеец и за това време състоянието му не се е променило, но въпреки това жалбата му е отхвърлена.

Ние изкупихме вземането по отказаната щета и успяхме да компенсираме клиента си с достатъчна сума, за да успее да ремонтира колата си. 

Пред съда изложихме аргументи, че отказаната щета е явна злоупотреба от страна на застрахователя ЗАД Армеец и поискахме застрахователя да бъде осъден за плати сумата.

Съдът констатира, че при промяната на собствеността на автомобила застрахователя е издал два броя добавъци - един за промяна на собственика и друг за промяна на регистрационния номер. Добавъците привидно изглеждат с еднакво съдържание, но в единия застрахователя посочил, че няма нужда автомобила да се представя за оглед и заснемане, а в другия - че има. Това противоречи на Закона за защита на потребителя, както и на Европейското законодателство. Ето защо Софийски районен съд осъди ЗАД Армеец да заплати справедливо застрахователно обезщетение.

Пълния текст на решението можете да намерите в началото на страницата в PDF формат.Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wicbg/addon_domains/dac.bg/www/root/new.php on line 166
0 Коментара

  1. Няма добавени коментари!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/wicbg/addon_domains/dac.bg/www/root/new.php on line 239

Напишете вашето мнение по темата

Моля, пишете на кирилица. Благодарим Ви!

Въведете кода от картинката!